Aniana Taelman

Aniana Taelman is schrijver van het eerste boek HET EINDE IS NU  voor de Story Factory Express Your İ maar is tevens – samen met haar man – oprichter en zaakvoerder van de verhalenfabriek.

“Van bij het begin van mijn schrijfproces, wist ik al dat ik niet naar een bestaande uitgeverij moest zoeken omdat ik toch alle beslissingen zelf zou willen nemen.”

HET EINDE IS NU was een ontdekkingsproces.

“Ik ben eraan begonnen in een poging om het dementieproces van mijn moeder te verwerken, maar ik heb onderweg geleerd dat ik nog meer worstelde met de zelfmoord van mijn vader. Dat dit trauma nog integraal onaangeraakt bleef en dat ik dat nog van nul af aan moest verwerken.”

HET EINDE IS NU was een louterend proces.

“Ik heb geleerd om mijn leven terug op de rails te zetten en te kiezen voor gelukkig zijn. Dat is misschien wel mijn belangrijkste boodschap: je moet niet hopen op beterschap, je moet je lot in eigen handen nemen. Hoop is een passieve daad, enkel actie leidt tot resultaat.”

Twintig jaar lang heeft Aniana geen woord kunnen uiten over de zelfmoord van haar vader tot ze begon te schrijven.
Schrijven was de weg naar heling.
Schrijven was herstellen, herboren worden en bevrijd in het leven staan.

 

Bezoek ook Aniana’s website voor alle info omtrent hun missie: www.GelukNaZelfmoord.com

Luc Deflem

Luc Deflem, gewezen topman van Securex, geeft als certified personal coach trainingen aan bedrijfsleiders. Hij is de echtgenoot van Aniana Taelman en samen met haar oprichter en zaakvoerder van EXPRESS YOUR İ.

“We willen een verhalenfabriek zijn, een story factory, voor verhalen die verteld moéten worden. Belangrijke verhalen. Inspirerende verhalen. We moeten de waarde van echtgebeurde verhalen met positieve uitkomst leren erkennen. Ik zet me af tegen de typische bedrijfsmentaliteit die voorschrijft dat alles om cijfers draait. Neen, het gaat altijd om mensen.”

Na zijn huwelijk met Aniana Taelman zette hij zijn carrière tijdelijk on hold. “Ik heb me gedurende drie jaar volledig toegelegd op het ondersteunen van Aniana terwijl zij HET EINDE IS NU schreef. Ik was huisman, coach, begeleider, kok, psycholoog, pispaal, therapeut. Het heeft me enorm veel deugd gedaan. Ik heb Aniana leren loskomen van negatieve factoren die je leven bepalen. In het leven mag je lijden, dat is onvermijdelijk, maar lijden mag je leven niet leiden.”

“We willen mensen de kans geven om hun verhaal te vertellen, zich te uiten, om zo los te komen van onuitgesproken pijnen die het leven soms zo moeilijk maken. Middels Aniana’s verhaal en verwerkingsproces, willen we ook op andere mensen inspireren om hetzelfde te doen.